Grillfasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tk zúzott fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 nagy ek ketchup
  • 1 nagy tk magos mustár
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 tk só
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1-1,5 dl sör
  • ízlés szerint cayenne bors

Elkészítése:

A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk és az összes hozzávalóval együtt a darált húshoz adva alaposan összegyúrjuk.

Minimum 1 órát (de akár éjszakára is) hűtőbe téve állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Miközben kellő parázs keletkezik a grillsütőben, hagyjuk a húst szoba hőmérsékletűre felengedni, majd vizes kézzel pogácsákat formázunk a masszából.

Az izzó faszén felett kellő magasságra (15-20 cm) állítjuk a rácsot és 2*2 forgatással nagyjából 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük.

Fontos, hogy a forgatáshoz ne villával szúrjuk, hanem húscsipeszt használjunk!

Házilag készített hamburgerben nagyon finom, bár mi most simán csak kenyérrel és zöldségekkel fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánok!