Göngyölt karajfalatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 vastagabb szelet sertéskaraj
Töltelékhez:
- 25 dkg darált hús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- csipet só
- csipet őrölt bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- hússzeletenként 2-3 magozott aszalt, szilva és 2-3 kisebb konzerv gombafej
- fogvájó a rögzítéshez
Továbbá:
- liszt, felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és zsemlemorzsa a panírozáshoz
- bő étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük az összes hozzávalóval és félretesszük.
Az üveges gombát a levétől leszűrjük.
A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk.
A bekevert fasírthúst gondolatban elosztjuk és minden karajszeletet szép egyenletesen megkenünk vele.
Az egyik hosszabb végére tetszés szerinti sorrendben felsorakoztatjuk az aszalt szilvákat és a gombákat, majd szorosan feltekerjük és fogvájóval rögzítjük.
Miután elkészültek a tekercsek, enyhén megsózzuk, borsozzuk és alufóliával lefedve legalább 1 órán át a hűtőszekrényben dermesztjük.
A szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és bő olajban, pár perc szép pirosra megsütjük (fritőzben 185 fokon).
A fogvájók kihúzásával és a szeleteléssel várjunk legalább 8-10 percet, azalatt pihen, azaz összeáll a hús és nem fog szétesni!
Bármilyen körettel kínálhatjuk (én most szalmakrumplival tálaltam).
Hidegtálhoz, kenyérfalatokon némi zöldségkarikával, fogvájóval vagy kis karddal beleszúrva kiváló.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »