Göngyölt karajfalatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 vastagabb szelet sertéskaraj
Töltelékhez:
- 25 dkg darált hús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- csipet só
- csipet őrölt bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- hússzeletenként 2-3 magozott aszalt, szilva és 2-3 kisebb konzerv gombafej
- fogvájó a rögzítéshez
Továbbá:
- liszt, felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és zsemlemorzsa a panírozáshoz
- bő étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük az összes hozzávalóval és félretesszük.
Az üveges gombát a levétől leszűrjük.
A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk.
A bekevert fasírthúst gondolatban elosztjuk és minden karajszeletet szép egyenletesen megkenünk vele.
Az egyik hosszabb végére tetszés szerinti sorrendben felsorakoztatjuk az aszalt szilvákat és a gombákat, majd szorosan feltekerjük és fogvájóval rögzítjük.
Miután elkészültek a tekercsek, enyhén megsózzuk, borsozzuk és alufóliával lefedve legalább 1 órán át a hűtőszekrényben dermesztjük.
A szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és bő olajban, pár perc szép pirosra megsütjük (fritőzben 185 fokon).
A fogvájók kihúzásával és a szeleteléssel várjunk legalább 8-10 percet, azalatt pihen, azaz összeáll a hús és nem fog szétesni!
Bármilyen körettel kínálhatjuk (én most szalmakrumplival tálaltam).
Hidegtálhoz, kenyérfalatokon némi zöldségkarikával, fogvájóval vagy kis karddal beleszúrva kiváló.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »