Gombás sertésszelet recept

Hozzávalók:
- 70 dkg sertés dagadó
- 20 dkg vargánya gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- 1 kk pirospaprika
- őrölt bors
- majoránna
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A húst kb 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A gombát mossuk meg és vágjuk fel. A hagymát pucoljuk meg és a paprikákkal, paradicsommal együtt daraboljuk fel azokat is.
A zsírt olvasszuk fel, majd pároljuk üvegesre rajta a hagymát, majd szórjuk rá a pirospaprikát és öntsük fel kevés vízzel.
Tegyük a hagymás alapra a húsokat, szórjuk rá a paprikákat, paradicsomot, fűszerezzük és fedjük le. Közben az elpárolgott vizet pótoljuk folyamatosan.
Amikor a hús már majdnem kész, akkor adjuk hozzá a gombát is. Pár perc múlva, mikor a gomba már megpuhult, akkor szórjuk meg kevés liszttel, jól keverjük össze, forraljuk fel és már kész is.
Tálaljuk ízlés szerinti körettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »