Gombás sertésszelet recept

Hozzávalók:
- 70 dkg sertés dagadó
- 20 dkg vargánya gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- 1 kk pirospaprika
- őrölt bors
- majoránna
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A húst kb 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A gombát mossuk meg és vágjuk fel. A hagymát pucoljuk meg és a paprikákkal, paradicsommal együtt daraboljuk fel azokat is.
A zsírt olvasszuk fel, majd pároljuk üvegesre rajta a hagymát, majd szórjuk rá a pirospaprikát és öntsük fel kevés vízzel.
Tegyük a hagymás alapra a húsokat, szórjuk rá a paprikákat, paradicsomot, fűszerezzük és fedjük le. Közben az elpárolgott vizet pótoljuk folyamatosan.
Amikor a hús már majdnem kész, akkor adjuk hozzá a gombát is. Pár perc múlva, mikor a gomba már megpuhult, akkor szórjuk meg kevés liszttel, jól keverjük össze, forraljuk fel és már kész is.
Tálaljuk ízlés szerinti körettel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »