Gombás sertésszelet recept

Hozzávalók:
- 70 dkg sertés dagadó
- 20 dkg vargánya gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- 1 kk pirospaprika
- őrölt bors
- majoránna
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A húst kb 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A gombát mossuk meg és vágjuk fel. A hagymát pucoljuk meg és a paprikákkal, paradicsommal együtt daraboljuk fel azokat is.
A zsírt olvasszuk fel, majd pároljuk üvegesre rajta a hagymát, majd szórjuk rá a pirospaprikát és öntsük fel kevés vízzel.
Tegyük a hagymás alapra a húsokat, szórjuk rá a paprikákat, paradicsomot, fűszerezzük és fedjük le. Közben az elpárolgott vizet pótoljuk folyamatosan.
Amikor a hús már majdnem kész, akkor adjuk hozzá a gombát is. Pár perc múlva, mikor a gomba már megpuhult, akkor szórjuk meg kevés liszttel, jól keverjük össze, forraljuk fel és már kész is.
Tálaljuk ízlés szerinti körettel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »