Gombás sertésszelet recept
Hozzávalók:
- 70 dkg sertés dagadó
- 20 dkg vargánya gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- 1 kk pirospaprika
- őrölt bors
- majoránna
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A húst kb 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A gombát mossuk meg és vágjuk fel. A hagymát pucoljuk meg és a paprikákkal, paradicsommal együtt daraboljuk fel azokat is.
A zsírt olvasszuk fel, majd pároljuk üvegesre rajta a hagymát, majd szórjuk rá a pirospaprikát és öntsük fel kevés vízzel.
Tegyük a hagymás alapra a húsokat, szórjuk rá a paprikákat, paradicsomot, fűszerezzük és fedjük le. Közben az elpárolgott vizet pótoljuk folyamatosan.
Amikor a hús már majdnem kész, akkor adjuk hozzá a gombát is. Pár perc múlva, mikor a gomba már megpuhult, akkor szórjuk meg kevés liszttel, jól keverjük össze, forraljuk fel és már kész is.
Tálaljuk ízlés szerinti körettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









