Gombás sertésszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertés dagadó
  • 20 dkg vargánya gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 sárga paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kk pirospaprika
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 1 ek zsír

Elkészítése:

A húst kb 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A gombát mossuk meg és vágjuk fel. A hagymát pucoljuk meg és a paprikákkal, paradicsommal együtt daraboljuk fel azokat is.

A zsírt olvasszuk fel, majd pároljuk üvegesre rajta a hagymát, majd szórjuk rá a pirospaprikát és öntsük fel kevés vízzel.

Tegyük a hagymás alapra a húsokat, szórjuk rá a paprikákat, paradicsomot, fűszerezzük és fedjük le. Közben az elpárolgott vizet pótoljuk folyamatosan.

Amikor a hús már majdnem kész, akkor adjuk hozzá a gombát is. Pár perc múlva, mikor a gomba már megpuhult, akkor szórjuk meg kevés liszttel, jól keverjük össze, forraljuk fel és már kész is.

Tálaljuk ízlés szerinti körettel.