Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás hús recept

Gombás hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb szeletelve
    • 30 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 dl tejföl
    • 2 dl víz
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • liszt
    • olaj
    • só, bors ízlés szerint
    • 50 dkg tészta

    Elkészítése:

    A húst kiklopfoljuk, az inakat bevagdossuk.

    Sózzuk, borsozzuk, kevés lisztben megforgatjuk, majd forró olajban hirtelen megsütjük mindkét oldalát.

    A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon a felapírtott gombával megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, ha kész hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a húshoz adjuk.

    Felöntjük a vízzel, belerakjuk a tejszínt és a tejfölt. Közepes lángon, fedő alatt addig sütjük, amíg a hús puha nem lesz.

    Ha elfőne a leve, akkor pótoljuk.

    A kifőtt tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá