Gombás hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás hús

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb szeletelve
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl víz
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • liszt
  • olaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 50 dkg tészta

Elkészítése:

A húst kiklopfoljuk, az inakat bevagdossuk.

Sózzuk, borsozzuk, kevés lisztben megforgatjuk, majd forró olajban hirtelen megsütjük mindkét oldalát.

A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon a felapírtott gombával megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, ha kész hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a húshoz adjuk.

Felöntjük a vízzel, belerakjuk a tejszínt és a tejfölt. Közepes lángon, fedő alatt addig sütjük, amíg a hús puha nem lesz.

Ha elfőne a leve, akkor pótoljuk.

A kifőtt tésztával tálaljuk.