Fokhagymás tepsis tarja recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 szelet tarja
- 6-7 nagyobb burgonya
- 3 fej fokhagyma
- 2 ek zsír
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk és egy zsírral kikent tepsibe tesszük, alufóliával letakarjuk és 210 fokon pároljuk 1 órán át.
Ezalatt a burgonyákat megmossuk és enyhén sós vízben héjában félpuhára főzzük. Leöntjük a forró vizet és fedő alatt tartjuk.
2 fej fokhagymát (héjastól) középen kettévágunk, a harmadikat gerezdekre szedve megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A félig átsült tarja szeleteket kivesszük a tepsiből és kibéleljük az alját a hasábokra vágott (héjas) burgonyával, közé helyezzük a fél fej fokhagymát, visszatesszük a húsokat és innentől már alufólia nélkül szép pirosra sütjük.
A legvégén mielőtt elkészülne az étel, a fokhagyma karikákat végigrakosgatjuk a húsokra, zsírral kicsit meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk és 10 percre visszatesszük a 210 fokos sütőbe.
Ugyanúgy, mint a brassóit, kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!