Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás tepsis tarja recept

Fokhagymás tepsis tarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 szelet tarja
    • 6-7 nagyobb burgonya
    • 3 fej fokhagyma
    • 2 ek zsír
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk és egy zsírral kikent tepsibe tesszük, alufóliával letakarjuk és 210 fokon pároljuk 1 órán át.

    Ezalatt a burgonyákat megmossuk és enyhén sós vízben héjában félpuhára főzzük. Leöntjük a forró vizet és fedő alatt tartjuk.

    2 fej fokhagymát (héjastól) középen kettévágunk, a harmadikat gerezdekre szedve megtisztítjuk és felkarikázzuk.

    A félig átsült tarja szeleteket kivesszük a tepsiből és kibéleljük az alját a hasábokra vágott (héjas) burgonyával, közé helyezzük a fél fej fokhagymát, visszatesszük a húsokat és innentől már alufólia nélkül szép pirosra sütjük.

    A legvégén mielőtt elkészülne az étel, a fokhagyma karikákat végigrakosgatjuk a húsokra, zsírral kicsit meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk és 10 percre visszatesszük a 210 fokos sütőbe.

    Ugyanúgy, mint a brassóit, kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá