Fokhagymás tepsis tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fokhagymás tepsis tarja

Hozzávalók:

  • 5 szelet tarja
  • 6-7 nagyobb burgonya
  • 3 fej fokhagyma
  • 2 ek zsír
  • őrölt bors

Elkészítése:

A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk és egy zsírral kikent tepsibe tesszük, alufóliával letakarjuk és 210 fokon pároljuk 1 órán át.

Ezalatt a burgonyákat megmossuk és enyhén sós vízben héjában félpuhára főzzük. Leöntjük a forró vizet és fedő alatt tartjuk.

2 fej fokhagymát (héjastól) középen kettévágunk, a harmadikat gerezdekre szedve megtisztítjuk és felkarikázzuk.

A félig átsült tarja szeleteket kivesszük a tepsiből és kibéleljük az alját a hasábokra vágott (héjas) burgonyával, közé helyezzük a fél fej fokhagymát, visszatesszük a húsokat és innentől már alufólia nélkül szép pirosra sütjük.

A legvégén mielőtt elkészülne az étel, a fokhagyma karikákat végigrakosgatjuk a húsokra, zsírral kicsit meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk és 10 percre visszatesszük a 210 fokos sütőbe.

Ugyanúgy, mint a brassóit, kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!