Fokhagymás sült tarja paradicsomos mártással recept
Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli tarja
- 2 ek zsír
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
A paradicsommártáshoz:
- 1 ek étolaj
- 1 ek finomliszt
- 1 tk pirospaprika
- só ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- 1 dzeller levél
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 0,5 liter házi paradicsomlé
A burgonyapüréhez:
- 60 dkg burgonya
- só ízlés szerint
- 1 dl tej
- 1 ek margarin
Elkészítése:
A hús szeleteket 1 cm-es darabokra vágtam, nem klopfoltam ki, majd sóztam, borssal magszórtam.
Egy szélesebb lábasba tettem, alátettem a zsírt. Öntöttem rá 1-2 dl vizet, a zúzott fokhagymát rászórtam és fedő alatt puhára sütöttem.
A vízveszteséget közben pótoltam és a húsokat megfordítottam időközben.
Olajon a finomra vágott vöröshagymát megdinszteltem, rátettem a lisztet, összekevertem és rászórtam a pirospaprikát. Felöntöttem 1-2 dl vízzel, beletettem a zellerlevelet, cukrot és a sót.
Simára kevertem, hozzáöntöttem a paradicsomlevet és összeforraltam. A zeller szárat kidobtam a végén belőle.
A burgonyát megpucoltam, kisebb darabokra vágtam. Sós vízben megfőztem, leszűrtem, tejjel, margarinnal összetörtem.