Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás sült tarja paradicsomos mártással recept

Fokhagymás sült tarja paradicsomos mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csont nélküli tarja
    • 2 ek zsír
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 5 gerezd zúzott fokhagyma

    A paradicsommártáshoz:

    • 1 ek étolaj
    • 1 ek finomliszt
    • 1 tk pirospaprika
    • só ízlés szerint
    • cukor ízlés szerint
    • 1 dzeller levél
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 0,5 liter házi paradicsomlé

    A burgonyapüréhez:

    • 60 dkg burgonya
    • só ízlés szerint
    • 1 dl tej
    • 1 ek margarin

    Elkészítése:

    A hús szeleteket 1 cm-es darabokra vágtam, nem klopfoltam ki, majd sóztam, borssal magszórtam.

    Egy szélesebb lábasba tettem, alátettem a zsírt. Öntöttem rá 1-2 dl vizet, a zúzott fokhagymát rászórtam és fedő alatt puhára sütöttem.

    A vízveszteséget közben pótoltam és a húsokat megfordítottam időközben.

    Olajon a finomra vágott vöröshagymát megdinszteltem, rátettem a lisztet, összekevertem és rászórtam a pirospaprikát. Felöntöttem 1-2 dl vízzel, beletettem a zellerlevelet, cukrot és a sót.

    Simára kevertem, hozzáöntöttem a paradicsomlevet és összeforraltam. A zeller szárat kidobtam a végén belőle.

    A burgonyát megpucoltam, kisebb darabokra vágtam. Sós vízben megfőztem, leszűrtem, tejjel, margarinnal összetörtem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá