Fokhagymás sült tarja paradicsomos mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli tarja
  • 2 ek zsír
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma

A paradicsommártáshoz:

  • 1 ek étolaj
  • 1 ek finomliszt
  • 1 tk pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • 1 dzeller levél
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 0,5 liter házi paradicsomlé

A burgonyapüréhez:

  • 60 dkg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 1 dl tej
  • 1 ek margarin

Elkészítése:

A hús szeleteket 1 cm-es darabokra vágtam, nem klopfoltam ki, majd sóztam, borssal magszórtam.

Egy szélesebb lábasba tettem, alátettem a zsírt. Öntöttem rá 1-2 dl vizet, a zúzott fokhagymát rászórtam és fedő alatt puhára sütöttem.

A vízveszteséget közben pótoltam és a húsokat megfordítottam időközben.

Olajon a finomra vágott vöröshagymát megdinszteltem, rátettem a lisztet, összekevertem és rászórtam a pirospaprikát. Felöntöttem 1-2 dl vízzel, beletettem a zellerlevelet, cukrot és a sót.

Simára kevertem, hozzáöntöttem a paradicsomlevet és összeforraltam. A zeller szárat kidobtam a végén belőle.

A burgonyát megpucoltam, kisebb darabokra vágtam. Sós vízben megfőztem, leszűrtem, tejjel, margarinnal összetörtem.