Hozzávalók:
A paradicsommártáshoz:
A burgonyapüréhez:
Elkészítése:
A hús szeleteket 1 cm-es darabokra vágtam, nem klopfoltam ki, majd sóztam, borssal magszórtam.
Egy szélesebb lábasba tettem, alátettem a zsírt. Öntöttem rá 1-2 dl vizet, a zúzott fokhagymát rászórtam és fedő alatt puhára sütöttem.
A vízveszteséget közben pótoltam és a húsokat megfordítottam időközben.
Olajon a finomra vágott vöröshagymát megdinszteltem, rátettem a lisztet, összekevertem és rászórtam a pirospaprikát. Felöntöttem 1-2 dl vízzel, beletettem a zellerlevelet, cukrot és a sót.
Simára kevertem, hozzáöntöttem a paradicsomlevet és összeforraltam. A zeller szárat kidobtam a végén belőle.
A burgonyát megpucoltam, kisebb darabokra vágtam. Sós vízben megfőztem, leszűrtem, tejjel, margarinnal összetörtem.