Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-paprikás sertésfalatok cukkinilepénnyel recept

Fokhagymás-paprikás sertésfalatok cukkinilepénnyel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg pecsenye/karaj
    • 1 dl tej
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • 3-4 ek sárgaborsó liszt (fehér liszt is jó)
    • 2 tk őrölt piros paprika
    • olaj
    • víz

    A cukkinilepényhez:

    • 1 nagyobb cukkini
    • 1 répa
    • 2 púpozott kk. só
    • 1 kk só
    • 1 kk delikát
    • 4 ek rizsliszt
    • 2 ek zabkorpa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 gerezd fokhagyma
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A húst felkockázzuk, kevés tejben zúzott fokhagymával beáztatjuk. Hosszabb ideig is érlelhetjük, de legalább 1 óráig pácoljuk.

    A sárgaborsó liszttel és a piros paprikával összeforgatjuk, hogy mindenhol érje. Sóval, borssal ízesítjük.

    Nem túl bő olajban megsütjük.

    A cukkinilepény elkészítése:

    A cukkinit és a répát késes aprítóval felaprítjuk. (Le is lehet reszelni, de az aprítóval gyorsabb.)

    Rizsliszttel, zabkorpával és tojással összekeverjük.

    Sóval, borssal, delikáttal és zúzott fokhagymával ízesítjük, majd egy kicsit állni hagyjuk.

    Levet fog ereszteni, azt óvatosan leöntjük.

    Púpozott evőkanálnyi mennyiséget rakunk a forró olajba, ellapogatjuk és mindkét oldalán pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá