Fokhagymás-paprikás sertésfalatok cukkinilepénnyel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg pecsenye/karaj
  • 1 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 3-4 ek sárgaborsó liszt (fehér liszt is jó)
  • 2 tk őrölt piros paprika
  • olaj
  • víz

A cukkinilepényhez:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 répa
  • 2 púpozott kk. só
  • 1 kk só
  • 1 kk delikát
  • 4 ek rizsliszt
  • 2 ek zabkorpa
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A húst felkockázzuk, kevés tejben zúzott fokhagymával beáztatjuk. Hosszabb ideig is érlelhetjük, de legalább 1 óráig pácoljuk.

A sárgaborsó liszttel és a piros paprikával összeforgatjuk, hogy mindenhol érje. Sóval, borssal ízesítjük.

Nem túl bő olajban megsütjük.

A cukkinilepény elkészítése:

A cukkinit és a répát késes aprítóval felaprítjuk. (Le is lehet reszelni, de az aprítóval gyorsabb.)

Rizsliszttel, zabkorpával és tojással összekeverjük.

Sóval, borssal, delikáttal és zúzott fokhagymával ízesítjük, majd egy kicsit állni hagyjuk.

Levet fog ereszteni, azt óvatosan leöntjük.

Púpozott evőkanálnyi mennyiséget rakunk a forró olajba, ellapogatjuk és mindkét oldalán pirosra sütjük.