Fokhagymás, bundás karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húshoz:
- 900 g karaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 10 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt fekete bors
- olaj a sütéshez
Salátához:
- 1 cs ezersziget salátaöntet por
- 1 kis kefir vagy 12 %-os tejföl
- 1 kisebb fej jégsaláta
- 1 kisebb fej lilakáposzta
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk és a mind a két oldalát megsózzuk, majd félretesszük.
Elkészítjük a bundát: a fokhagymát apróra vágjuk. Összekeverjük a lisztet, a tejet, az olajat, a tojást, a sót és a borsot, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
Végül a húst beletesszük úgy, hogy a tészta ellepje teljesen. 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Addig elkészítjük a salátát. A salátát és a káposztát alaposan megmossuk és kisebb darabokra vágjuk.
A salátaöntet port összekeverjük a tejföllel és ráöntjük a salátakeverékre, majd fél órára hűtőbe tesszük.
Az olajat felmelegítjük, így tesszük bele óvatosan a karajt, majd mind a két oldalát nagy lángon fedő alatt, 5-6 percig sütjük.
A kész húsokat lecsepegtetjük, majd a salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »