Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű sült oldalas burgonyával recept

Egyszerű sült oldalas burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 kg friss oldalas
    • 2 fej fokhagyma
    • só vagy ételízesítő
    • 1,5 kg burgonya
    • 1 dl olaj

    Elkészítése:

    Az oldalast daraboljuk, ízlés szerint sózzuk, majd a megtisztított fokhagymákkal tűzdeljük.

    Szépen egy 30*40-es tepsibe helyezzük, 1 dl vizet aláöntve, alufóliával lefedve, 180 C előmelegített (légkeveréses) sütőbe helyezzük!

    Először egy órán keresztül pároljuk, majd a fóliát levesszük és megforgatjuk a húsokat és tovább 40 percig 200 C fokos sütőben sütjük felső rekeszben, közben figyelve és locsolgatva, szükség szerint egyszer-kétszer megforgatva őket!

    A hús órás sülése közben a krumplit meghámozzuk, daraboljuk majd az olajjal megforgatjuk, olajozzuk! Ezt követően a krumplit sütőtálcára helyezzük, majd a sütő alsó szakaszában az oldalassal a második órában együtt egy sütőtérben sütjük készre egyszer, vagy kétszer megforgatva egyenletes sütés céljából.

    Tipp:

    Oldalas sütésének ez a legegyszerűbb módja, de továbbá fűszerezhetjük törött egész köménnyel, boróka bogyóval és kis szegfűszeggel ízlés szerint!
    Ha nem elég zsíros nyersen az oldalas, abban az esetben kis olajjal meglehet spriccelni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá