Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyben sült, töltött oldalas recept

Egyben sült, töltött oldalas
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg húsos-porcogós oldalas (egyben)
    • 1/2 cs oldalas fűszerkeverék
    • 1 ek olaj
    • 1 tk mustár
    • 1 tk olaj a kenéshez

    Töltelékhez:

    • 20 dkg darált hús
    • 1/2 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kk fűszerpaprika
    • csipet só
    • csipet bors
    • csipet őrölt kömény
    • 15 dkg füstölt kőrösi sajt
    • 10 szem aszalt sárgabarack

    Valamint:

    • 30 cm sütőzsinór vagy 2 db hústű

    Elkészítése:

    A töltelékhez a darálthúshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk és félretesszük.

    A sajtot ujjnyi csíkokra vágjuk.

    Az oldalas egyik végét, szélesen felszúrjuk (vagy vásárláskor megkérjük a hentest) és a fűszeres húst a sajtcsíkokkal és az aszalt sárgabarackokkal együtt lazán beletöltjük. Ne szorosra/keményre, mert süléskor óhatatlan, hogy felreped!!

    A végét (pelenkaöltéssel) spárgával elvarrjuk vagy hústűvel rögzítjük.

    A páchoz az olajban elkeverjük a mustárt és az oldalasfűszert, majd bekenjük vele a megtöltött húst.

    Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk 1 ek olajjal, beletesszük a töltötthúst, lefedjük sütőfóliával és 200 fokos ütőbe téve legalább 2,5 órát sütjük.

    Ezután levesszük a fóliát, a sütőt visszavesszük 180 fokra, a húst meglocsoljuk a szaftjával és további 25-30 perc alatt megpirítjuk!

    Miután elkészült kivesszük a tepsiből és óvatosan egy tálcára téve hagyjuk 15-20 percet pihenni.

    Kivesszük a hústűt vagy a varratot és szeletelhető..

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá