Egyben sült, töltött oldalas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg húsos-porcogós oldalas (egyben)
- 1/2 cs oldalas fűszerkeverék
- 1 ek olaj
- 1 tk mustár
- 1 tk olaj a kenéshez
Töltelékhez:
- 20 dkg darált hús
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk fűszerpaprika
- csipet só
- csipet bors
- csipet őrölt kömény
- 15 dkg füstölt kőrösi sajt
- 10 szem aszalt sárgabarack
Valamint:
- 30 cm sütőzsinór vagy 2 db hústű
Elkészítése:
A töltelékhez a darálthúshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk és félretesszük.
A sajtot ujjnyi csíkokra vágjuk.
Az oldalas egyik végét, szélesen felszúrjuk (vagy vásárláskor megkérjük a hentest) és a fűszeres húst a sajtcsíkokkal és az aszalt sárgabarackokkal együtt lazán beletöltjük. Ne szorosra/keményre, mert süléskor óhatatlan, hogy felreped!!
A végét (pelenkaöltéssel) spárgával elvarrjuk vagy hústűvel rögzítjük.
A páchoz az olajban elkeverjük a mustárt és az oldalasfűszert, majd bekenjük vele a megtöltött húst.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk 1 ek olajjal, beletesszük a töltötthúst, lefedjük sütőfóliával és 200 fokos ütőbe téve legalább 2,5 órát sütjük.
Ezután levesszük a fóliát, a sütőt visszavesszük 180 fokra, a húst meglocsoljuk a szaftjával és további 25-30 perc alatt megpirítjuk!
Miután elkészült kivesszük a tepsiből és óvatosan egy tálcára téve hagyjuk 15-20 percet pihenni.
Kivesszük a hústűt vagy a varratot és szeletelhető..
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »