Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darálthúsból rántott szelet recept

Darálthúsból rántott szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 8 “szelet” húshoz:

    • 1/2 kg darált sertés hús (diója)
    • 20 dkg reszelt (trappista) sajt
    • ízlés szerint só
    • csipet őrölt bors

    Panírozáshoz:

    • liszt,  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A darált húst tálba tesszük, rászórjuk a reszelt sajtot és ízesítjük a masszát sóval és őrölt fekete borssal. Kézzel alaposan kidolgozzuk. A sajt szinte láthatatlan lesz benne.

    A húsmasszából 8 egyenlő gombócot készítünk, majd lisztezett felületen először kézzel, utána sodrófával “szeletekké” alakítjuk ki.

    Alul-felül érdemes kissé belisztezni a húst, hogy ne ragadjon le. Mivel lisztes a hús felszíne, a panírozásnál ezt a momentumot ki is hagyhatjuk.

    A hússzeleteket először tojásba, utána zsemlemorzsába forgatjuk.

    Villával érdemes alányúlni, nehogy eltörjön, azért még sem egy egész hússal dolgozunk. Panírozás után bő olajat forrósítunk és aranybarnára megsütjük benne a húsokat.

    Friss salátával, rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk. Aki szereti a tartármártást, az is nagyon illik hozzá. Frissen az igazi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá