Darálthúsból rántott szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Darálthúsból rántott szelet

Hozzávalók 8 “szelet” húshoz:

  • 1/2 kg darált sertés hús (diója)
  • 20 dkg reszelt (trappista) sajt
  • ízlés szerint só
  • csipet őrölt bors

Panírozáshoz:

  • liszt, tojás, zsemlemorzsa

Elkészítése:

A darált húst tálba tesszük, rászórjuk a reszelt sajtot és ízesítjük a masszát sóval és őrölt fekete borssal. Kézzel alaposan kidolgozzuk. A sajt szinte láthatatlan lesz benne.

A húsmasszából 8 egyenlő gombócot készítünk, majd lisztezett felületen először kézzel, utána sodrófával “szeletekké” alakítjuk ki.

Alul-felül érdemes kissé belisztezni a húst, hogy ne ragadjon le. Mivel lisztes a hús felszíne, a panírozásnál ezt a momentumot ki is hagyhatjuk.

A hússzeleteket először tojásba, utána zsemlemorzsába forgatjuk.

Villával érdemes alányúlni, nehogy eltörjön, azért még sem egy egész hússal dolgozunk. Panírozás után bő olajat forrósítunk és aranybarnára megsütjük benne a húsokat.

Friss salátával, rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk. Aki szereti a tartármártást, az is nagyon illik hozzá. Frissen az igazi.