Csanaki csülök recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db kicsontozott sertés hátsó csülök
- 1 ek mustár
- 1 tk erős paprika krém
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- majoránna
- 3-4 dl száraz fehér bor
Elkészítése:
Előző nap:
A húst 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, őrölt feketeborssal és majoránnával megszórjuk. Egy tálba a mustárt, az összenyomott fokhagymát és a paprikakrémet összekeverjük, ezzel kenjük meg a húsdarabokat. A csülök másik oldalát is hasonlóképpen fűszerezzük. Fóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük.
Másnap:
A húst elterítjük egy tepsibe és annyi száraz fehérbort öntünk alá, hogy félig ellepje. Fóliával letakarva rakjuk a sütőbe és lassú tűzön, kb. 3 órát sütjük. Amikor megpuhult, a fóliát leszedjük, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Hagymás főtt burgonyával és kovászos uborkával kínálhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »