Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülkös pacal recept

Csülkös pacal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csont nélküli csülök
    • 1 kg pacal( én fagyasztottat használok)
    • 3 fej hagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 db paradicsom
    • 1 db zöldpaprika
    • 1 db csípős paprika (ez ki is hagyható, vagy felezhető)
    • ételízesítő
    • őrölt bors
    • őrölt kömény
    • fűszerpaprika
    • olaj

    Elkészítése:

    A felengedett pacalt átmosom, és megközelítőleg egyforma darabokra vágom. (elég hosszú csíkok is vannak benne, ezért érdemes eldarabolni) a csülköt felkockázom.

    A hagymát és a fokhagymát kisebb kockákra vágom, majd olajon aranybarnára pirítom. Csak óvatosan, mert a fokhagyma könnyen megég.

    Közben a paradicsomról lehúzom a héját és a paprikákkal együtt apróra vagdalom. A pirított hagymát megszórom kevés fűszerpaprikával, majd egy korty vizet öntök rá, nehogy megégjen. Mehet bele a paprika és a paradicsom, s kicsit összerottyantom, hogy egy lecsós alapot kapjak. Ezen alaposan átforgatom a húst és a pacalt.

    Ha már kapott egy kérget a csülök, kicsit kifehéredett, akkor befűszerezem ízlés szerint. Felöntöm vízzel, de nem kell rá túl sok, hiszen a pacal enged majd annyit, amiben kényelmesen minden megfő.

    Ezután már nincs más tennivaló, mint türelmesen kivárni alkalmanként megkevergetve, hogy a csülök és a pacal vaj puhára főjön. Ha nem vagdaltuk nagyon apróra a húst, akkor egyszerre el is készülnek. Közben érdemes hasábra vágott krumplit főzni köretnek, s egy jó kis nyári vegyes saláta vagy kovászos uborka is dob még egy kicsit az élvezeten!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá