Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülkös káposzta húsgombócokkal recept

Csülkös káposzta húsgombócokkal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csontozott sertés, hátsó csülök
    • 80 dkg darált sertés lapocka
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 csapott mokkáskanál só (ízlés szerint több is lehet)
    • 1/2 csapott mokkáskanál bors (ízlés szerint több is lehet)
    • 1/2 csapott mokkáskanál őrölt fűszerkömény (ízlés szerint több is lehet)
    • 15 dkg rizs előre félig megfőzve
    • házi, őrölt pirospaprika
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • 1 kg savanyított káposzta
    • liszt
    • víz

    Elkészítése:

    A savanyított káposztát langyos vízzel átmossuk.

    A káposzta 1/3 részét előre beáztatott pataki tál aljában eloszlatjuk.

    A sertés csülköt felkockázzuk és a káposzta tetején eloszlatjuk. Erre rátesszük a felkarikázott vöröshagymást, majd „vékonyan” megszórjuk pirospaprikával és liszttel.

    Ezután elkészítjük a húsgombócokat. A darált húst az előre félig megfőzött rizzsel, a tojásokkal, fokhagymával, sóval, borssal, őrölt köménnyel és egy csapott evőkanál piros paprikával összedolgozzuk. Ezután közepes gombócokat formázunk.

    A gombócokat a hagymás alapra helyezzük, a gombócok közé káposztát teszünk. Mikor ezzel a folyamattal kész vagyunk, a maradék káposztával beborítjuk a gombócokat, majd „vékonyan” megszórjuk piros paprikával és liszttel.

    A sütésre előkészített ételre annyi vizet öntünk, hogy éppen ellepje azt. Ezután rátesszük a pataki tál fedelét és sütőbe helyezzük. Forrástól számítva közel 2 órán keresztül sütjük, ameddig a csülök darabok puhára, a gombócok belseje készre sül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá