Hozzávalók:
Elkészítése:
A savanyított káposztát langyos vízzel átmossuk.
A káposzta 1/3 részét előre beáztatott pataki tál aljában eloszlatjuk.
A sertés csülköt felkockázzuk és a káposzta tetején eloszlatjuk. Erre rátesszük a felkarikázott vöröshagymást, majd „vékonyan” megszórjuk pirospaprikával és liszttel.
Ezután elkészítjük a húsgombócokat. A darált húst az előre félig megfőzött rizzsel, a tojásokkal, fokhagymával, sóval, borssal, őrölt köménnyel és egy csapott evőkanál piros paprikával összedolgozzuk. Ezután közepes gombócokat formázunk.
A gombócokat a hagymás alapra helyezzük, a gombócok közé káposztát teszünk. Mikor ezzel a folyamattal kész vagyunk, a maradék káposztával beborítjuk a gombócokat, majd „vékonyan” megszórjuk piros paprikával és liszttel.
A sütésre előkészített ételre annyi vizet öntünk, hogy éppen ellepje azt. Ezután rátesszük a pataki tál fedelét és sütőbe helyezzük. Forrástól számítva közel 2 órán keresztül sütjük, ameddig a csülök darabok puhára, a gombócok belseje készre sül.