Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csomboros töltött káposzta recept

Csomboros töltött káposzta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg kolbászhús
    • 15 dkg rizs
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 ek őrölt pirospaprika
    • 1 tk csombor
      2 db babérlevél
    • 1 tk köménymag
    • 1 tk őrölt bors
    • 1 tk só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 5 dkg zsír
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 12 db savanyú szárma /levél/
    • 20 dkg kolbász
    • 60 dkg dagadó

    Elkészítése:

    A kolbászhúshoz adjuk a kockára vágott vöröshagyma felét, a tojást, a megmosott rizst, jól összedolgozzuk, félretesszük.

    A maradék kockára aprított vöröshagymát megdinszteljük 5 dkg zsíron, rászórjuk a pirospaprikát – vigyázzunk, nehogy megégjen -, gyorsan felengedjük 3 dl vízzel.

    Rárakjuk az apró savanyú káposztát, a felkockázott füstölt húsos szalonnát és a karikára vágott gyulai kolbászt.

    A szármáknak a vastag erét kivágjuk, majd megtöltjük a bekevert kolbászhússal.

    A kész töltelékeket rárakjuk a káposztás alapra, végül a megmaradt apró káposztával befedjük.

    Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fűszereket egyenletesen rászórjuk.

    Lefedve, lassú tűzön készre főzzük. A főzés ideje kb. 3 óra. Ha szükséges, után ízesítjük.

    Tipp:

    A káposztának idő kel, hogy megfőjön lassú tűzön legalább 3 óra

    És ha megfőtt állni hagyjuk

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá