Csomboros töltött káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg kolbászhús
- 15 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek őrölt pirospaprika
- 1 tk csombor
2 db babérlevél - 1 tk köménymag
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg zsír
- 1 kg savanyú káposzta
- 12 db savanyú szárma /levél/
- 20 dkg kolbász
- 60 dkg dagadó
Elkészítése:
A kolbászhúshoz adjuk a kockára vágott vöröshagyma felét, a tojást, a megmosott rizst, jól összedolgozzuk, félretesszük.
A maradék kockára aprított vöröshagymát megdinszteljük 5 dkg zsíron, rászórjuk a pirospaprikát – vigyázzunk, nehogy megégjen -, gyorsan felengedjük 3 dl vízzel.
Rárakjuk az apró savanyú káposztát, a felkockázott füstölt húsos szalonnát és a karikára vágott gyulai kolbászt.
A szármáknak a vastag erét kivágjuk, majd megtöltjük a bekevert kolbászhússal.
A kész töltelékeket rárakjuk a káposztás alapra, végül a megmaradt apró káposztával befedjük.
Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fűszereket egyenletesen rászórjuk.
Lefedve, lassú tűzön készre főzzük. A főzés ideje kb. 3 óra. Ha szükséges, után ízesítjük.
Tipp:
A káposztának idő kel, hogy megfőjön lassú tűzön legalább 3 óra
És ha megfőtt állni hagyjuk
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »