Csomboros töltött káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg kolbászhús
- 15 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek őrölt pirospaprika
- 1 tk csombor
2 db babérlevél - 1 tk köménymag
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg zsír
- 1 kg savanyú káposzta
- 12 db savanyú szárma /levél/
- 20 dkg kolbász
- 60 dkg dagadó
Elkészítése:
A kolbászhúshoz adjuk a kockára vágott vöröshagyma felét, a tojást, a megmosott rizst, jól összedolgozzuk, félretesszük.
A maradék kockára aprított vöröshagymát megdinszteljük 5 dkg zsíron, rászórjuk a pirospaprikát – vigyázzunk, nehogy megégjen -, gyorsan felengedjük 3 dl vízzel.
Rárakjuk az apró savanyú káposztát, a felkockázott füstölt húsos szalonnát és a karikára vágott gyulai kolbászt.
A szármáknak a vastag erét kivágjuk, majd megtöltjük a bekevert kolbászhússal.
A kész töltelékeket rárakjuk a káposztás alapra, végül a megmaradt apró káposztával befedjük.
Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fűszereket egyenletesen rászórjuk.
Lefedve, lassú tűzön készre főzzük. A főzés ideje kb. 3 óra. Ha szükséges, után ízesítjük.
Tipp:
A káposztának idő kel, hogy megfőjön lassú tűzön legalább 3 óra
És ha megfőtt állni hagyjuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »