Hozzávalók:
Elkészítése:
A kolbászhúshoz adjuk a kockára vágott vöröshagyma felét, a tojást, a megmosott rizst, jól összedolgozzuk, félretesszük.
A maradék kockára aprított vöröshagymát megdinszteljük 5 dkg zsíron, rászórjuk a pirospaprikát – vigyázzunk, nehogy megégjen -, gyorsan felengedjük 3 dl vízzel.
Rárakjuk az apró savanyú káposztát, a felkockázott füstölt húsos szalonnát és a karikára vágott gyulai kolbászt.
A szármáknak a vastag erét kivágjuk, majd megtöltjük a bekevert kolbászhússal.
A kész töltelékeket rárakjuk a káposztás alapra, végül a megmaradt apró káposztával befedjük.
Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fűszereket egyenletesen rászórjuk.
Lefedve, lassú tűzön készre főzzük. A főzés ideje kb. 3 óra. Ha szükséges, után ízesítjük.
A káposztának idő kel, hogy megfőjön lassú tűzön legalább 3 óra
És ha megfőtt állni hagyjuk