Csomboros töltött káposzta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 60 dkg kolbászhús
  • 15 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • 1 tk csombor
    2 db babérlevél
  • 1 tk köménymag
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk só
  • 1 db tojás
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg zsír
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 12 db savanyú szárma /levél/
  • 20 dkg kolbász
  • 60 dkg dagadó

Elkészítése:

A kolbászhúshoz adjuk a kockára vágott vöröshagyma felét, a tojást, a megmosott rizst, jól összedolgozzuk, félretesszük.

A maradék kockára aprított vöröshagymát megdinszteljük 5 dkg zsíron, rászórjuk a pirospaprikát – vigyázzunk, nehogy megégjen -, gyorsan felengedjük 3 dl vízzel.

Rárakjuk az apró savanyú káposztát, a felkockázott füstölt húsos szalonnát és a karikára vágott gyulai kolbászt.

A szármáknak a vastag erét kivágjuk, majd megtöltjük a bekevert kolbászhússal.

A kész töltelékeket rárakjuk a káposztás alapra, végül a megmaradt apró káposztával befedjük.

Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fűszereket egyenletesen rászórjuk.

Lefedve, lassú tűzön készre főzzük. A főzés ideje kb. 3 óra. Ha szükséges, után ízesítjük.

Tipp:

A káposztának idő kel, hogy megfőjön lassú tűzön legalább 3 óra

És ha megfőtt állni hagyjuk