Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai szelet recept

Bolognai szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 szelet karaj
    • 30 dkg sajt reszelve vagy vékony szeletekre vágva
    • só, őrölt bors ízlés szerint
    • 1 üveges vagy tasakos bolognai szósz
    • 2 dl főzőtejszín
    • 6 szelet gépsonka

    Elkészítése:

    A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

    2-2 szelet sonkát teszünk a húsokra, majd sajtot teszük rá bőségesen és félbe hajtjuk.

    A húsokat egy tepsibe vagy egy jénaiba egymás mellé tesszük, majd rászórjuk a maradék sajtot (keveset félretéve belőle).

    A tejszínben elkeverjük a bolognai szószt, majd a húsokra öntjük.

    A tepsit vagy jénait alufóliával lefedjük, majd 170 fokra melegített sütőbe toljuk kb 45 perce. Ekkor levesszük róla a fóliát és rászórjuk a félretett sajtot és visszatoljuk a forró sütőbe, majd addig sütjük, amíg a sajt piros nem lesz.

    Párolt rizzsel vagy krumplipürével kínáljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá