Bolognai szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bolognai szelet

Hozzávalók:

  • 3 szelet karaj
  • 30 dkg sajt reszelve vagy vékony szeletekre vágva
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 1 üveges vagy tasakos bolognai szósz
  • 2 dl főzőtejszín
  • 6 szelet gépsonka

Elkészítése:

A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

2-2 szelet sonkát teszünk a húsokra, majd sajtot teszük rá bőségesen és félbe hajtjuk.

A húsokat egy tepsibe vagy egy jénaiba egymás mellé tesszük, majd rászórjuk a maradék sajtot (keveset félretéve belőle).

A tejszínben elkeverjük a bolognai szószt, majd a húsokra öntjük.

A tepsit vagy jénait alufóliával lefedjük, majd 170 fokra melegített sütőbe toljuk kb 45 perce. Ekkor levesszük róla a fóliát és rászórjuk a félretett sajtot és visszatoljuk a forró sütőbe, majd addig sütjük, amíg a sajt piros nem lesz.

Párolt rizzsel vagy krumplipürével kínáljuk.

Jó étvágyat!