Bakonyi sertésszelet recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj
- kb 15 dkg füstölt kenyérszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- kb 25 dkg gomba (csiperke)
- piros őrölt fűszerpaprika (ízlés szerint)
- 1,5 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- sertészsír
- víz
- penne száraztészta
Elkészítése:
A paradicsomot, zöldpaprikát és a gombát felvágjuk. A szalonnát nagyobb, a hagymát pedig kisebb darabokra felkockázzuk.
A karajt szeletekre vágjuk, megmossuk, kicsit kiklopfoljuk, majd megsózzuk.
A szalonnát zsírjára kisütjük, majd egy tányérra kiszedjük.
A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe és a szalonna visszamaradt zsírjában hirtelen mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.
Utána a felszeletelt gombát megpirítjuk (ha szükséges teszünk hozzá zsírt), majd ezt is kiszedjük egy tányérra.
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük fűszerpaprikával, majd rátesszük a hússzeleteket és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje.
Lefedjük az edényt, időközönként megkeverjük és ha szükséges öntünk hozzá vizet. Kb 1 órát főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Közben kifőzzük a tésztát.
Ha megpuhult a hús kivesszük egy tányérra. A lisztet a tejföllel kikeverjük és a forró szaftból 1-2 merőkanálnyit alaposan hozzákeverünk, majd visszaöntjük a szafthoz (behabarjuk).
Visszatesszük a húst és hozzáadjuk a megpirított gombát és a zsírjára sült szalonnát. Összekeverjük, majd még egy-két percig főzzük és már kész is van.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »