Bakonyi sertésszelet recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj
- kb 15 dkg füstölt kenyérszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- kb 25 dkg gomba (csiperke)
- piros őrölt fűszerpaprika (ízlés szerint)
- 1,5 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- sertészsír
- víz
- penne száraztészta
Elkészítése:
A paradicsomot, zöldpaprikát és a gombát felvágjuk. A szalonnát nagyobb, a hagymát pedig kisebb darabokra felkockázzuk.
A karajt szeletekre vágjuk, megmossuk, kicsit kiklopfoljuk, majd megsózzuk.
A szalonnát zsírjára kisütjük, majd egy tányérra kiszedjük.
A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe és a szalonna visszamaradt zsírjában hirtelen mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.
Utána a felszeletelt gombát megpirítjuk (ha szükséges teszünk hozzá zsírt), majd ezt is kiszedjük egy tányérra.
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük fűszerpaprikával, majd rátesszük a hússzeleteket és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje.
Lefedjük az edényt, időközönként megkeverjük és ha szükséges öntünk hozzá vizet. Kb 1 órát főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Közben kifőzzük a tésztát.
Ha megpuhult a hús kivesszük egy tányérra. A lisztet a tejföllel kikeverjük és a forró szaftból 1-2 merőkanálnyit alaposan hozzákeverünk, majd visszaöntjük a szafthoz (behabarjuk).
Visszatesszük a húst és hozzáadjuk a megpirított gombát és a zsírjára sült szalonnát. Összekeverjük, majd még egy-két percig főzzük és már kész is van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









