Bacon alatt sült tarjaszelet gombás rizzsel recept

Hozzávalók:
A húshoz:
- 8 szelet sertéstarja (kisebb szeletek)
- 1 nagy csomag bacon
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- 2 tk ételízesítő
- 1 kk majoránna
- 1 kk kakukkfű
- 2-3 dl tej
- 2-3 ek olaj
- 8 db tükörtojás a tálaláshoz
A gombás rizshez:
- 1 cs előfőzött rizs
- 1 konzerv csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- só (ízlés szerint)
- 1 kk ételízesítő
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A fokhagymát préseljük bele a tejbe.
A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd öntsük fel a fokhagymás tejjel, és hagyjuk pár órát vagy egy egész éjszakát állni a hűtőben.
Sütés előtt vegyük ki a bepácolt húst a hűtőből, majd alaposan csepegtessük le és minden szeletet csomagoljunk bele két szelet baconbe.
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az olajjal, majd helyezzük rá a baconbe csomagolt tarjaszeleteket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra és tálalásig tartsuk melegen.
A tojásokat egy serpenyőben, kevés olajon, enyhén sózva ízlés szerint süssük meg (ízlés szerint süthetjük lágyabbra a sárgáját vagy éppen keményebbre. Én keményebbre sütöttem).
A gombát alaposan csepegtessük le, majd vágjuk kisebb darabokra (én egy kicsit ki is nyomkodom a levét, mielőtt elkezdem párolni).
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd többször megkeverve, süssük együtt pár percig (amikor a gombát hozzáadjuk érdemes lefedni a serpenyőt, mert pattogni fog a nedvességtől).
A rizst enyhén sós vízben főzzük puhára, csepegtessük le, majd keverjük hozzá a hagymás gombához. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána.
Tipp:
Tálaláskor kanalazzuk a gombás rizst a tányérra, tegyük mellé a tarjaszeletet, majd helyezzünk rá egy tojást, és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »