Babos-szíves egytál recept

Hozzávalók:
- 1 db (kb. 40 dkg) sertésszív
- 30 dkg száraz fehérbab (pl. gyöngybab)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 kávéskanál zsálya
- frissen őrölt feketebors
- 1 tv paprika
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 kávéskanál chilipor
- 2 evőkanál napraforgó étolaj
- só
Elkészítése:
A felkockázott vöröshagymát olajon aranysárgára pirítjuk.
Beletesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott szívet, sózzuk, kissé megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
Hozzáadjuk a zsályát, a babért, a borsot és a feldarabolt paprikát. Fedő alatt a szívet majdnem készre pároljuk, akkor beletesszük az előző este beáztatott, és leszűrt babot.
Együtt – a vizet szükség szerint időnként pótolva – készre főzzük.
Közben a lisztből, a tojásból és a chiliporból galuskatésztát keverünk, és a kész raguba szaggatjuk.
Tipp:
Elkészíthető marhalábszárból, vagy sertéshúsból is, utóbbihoz hagyományos pörköltalapot készítünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »