Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt gyümölcsös húsrolád recept

Aszalt gyümölcsös húsrolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg darálthús
    • 15 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
    • 7 dkg dió
    • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
    • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
    • frissen őrölt bors
    • 20 dkg szeletelt bacon
    • 2 dl vörösbor
    • 2 fej vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A gyümölcsöket és a diót durvára aprítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz a fűszerekkel együtt és jól összegyúrjuk.

    Egy fóliára terítjük a bacon szeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd egy sávban rátesszük a gyümölcsös-diós húst és a fólia segítségével szorosan feltekerjük.

    A húst a fólia nélkül egy tepsibe tesszük. A hagymákat megpucoljuk és feldaraboljuk, majd a hús köré tesszük, aláöntjük a bors és fóliával lefedve 200 fokos sütőbe toljuk 1,5 órára.

    A 1,5 óra letelte után levesszük a fóliát, majd a szaftot a hagymákkal együtt kiszedjük és a húst visszatesszük, hogy pirosra süljön.

    A hagymás szaftot botmixerrel pürésítjük, majd a hús mellé kínáljuk mártásként.

    A kisült húst 5 percig pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá