Aszalt gyümölcsös húsrolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg darálthús
- 15 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
- 7 dkg dió
- 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
- 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
- frissen őrölt bors
- só
- 20 dkg szeletelt bacon
- 2 dl vörösbor
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A gyümölcsöket és a diót durvára aprítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz a fűszerekkel együtt és jól összegyúrjuk.
Egy fóliára terítjük a bacon szeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd egy sávban rátesszük a gyümölcsös-diós húst és a fólia segítségével szorosan feltekerjük.
A húst a fólia nélkül egy tepsibe tesszük. A hagymákat megpucoljuk és feldaraboljuk, majd a hús köré tesszük, aláöntjük a bors és fóliával lefedve 200 fokos sütőbe toljuk 1,5 órára.
A 1,5 óra letelte után levesszük a fóliát, majd a szaftot a hagymákkal együtt kiszedjük és a húst visszatesszük, hogy pirosra süljön.
A hagymás szaftot botmixerrel pürésítjük, majd a hús mellé kínáljuk mártásként.
A kisült húst 5 percig pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.