Aszalt gyümölcsös húsrolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg darálthús
  • 15 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
  • 7 dkg dió
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • frissen őrölt bors
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 2 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A gyümölcsöket és a diót durvára aprítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz a fűszerekkel együtt és jól összegyúrjuk.

Egy fóliára terítjük a bacon szeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd egy sávban rátesszük a gyümölcsös-diós húst és a fólia segítségével szorosan feltekerjük.

A húst a fólia nélkül egy tepsibe tesszük. A hagymákat megpucoljuk és feldaraboljuk, majd a hús köré tesszük, aláöntjük a bors és fóliával lefedve 200 fokos sütőbe toljuk 1,5 órára.

A 1,5 óra letelte után levesszük a fóliát, majd a szaftot a hagymákkal együtt kiszedjük és a húst visszatesszük, hogy pirosra süljön.

A hagymás szaftot botmixerrel pürésítjük, majd a hús mellé kínáljuk mártásként.

A kisült húst 5 percig pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.