Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almával töltött dagadó vele sült burgonyával recept

Almával töltött dagadó vele sült burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db felszúrt dagadó
    • ízlés szerint fűszerek (só, bors, majoránna, rozmaring)
    • 4-5 db alma

    Köret:

    • 1 kg burgonya
    • ízlés szerint só
    • olaj

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, ha nincs felszúrva, akkor óvatosan egy mély zsebet vágunk bele. Kívül-belül megfűszerezzük.

    Az almák magházát eltávolítjuk, majd negyedeljük. A burgonyát megtisztítjuk és szintén negyedeljük.

    A hús belsejét megtöltjük az almákkal, ami nem fér bele, azt a köret mellé tesszük.

    A húst és a burgonyát tepsibe tesszük, majd olajjal meglocsoljuk. Lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

    Amikor megpuhult, további 20 percig ropogósra sütjük, de már fólia nélkül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá