Almával töltött dagadó vele sült burgonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db felszúrt dagadó
- ízlés szerint fűszerek (só, bors, majoránna, rozmaring)
- 4-5 db alma
Köret:
- 1 kg burgonya
- ízlés szerint só
- olaj
Elkészítése:
A húst megmossuk, ha nincs felszúrva, akkor óvatosan egy mély zsebet vágunk bele. Kívül-belül megfűszerezzük.
Az almák magházát eltávolítjuk, majd negyedeljük. A burgonyát megtisztítjuk és szintén negyedeljük.
A hús belsejét megtöltjük az almákkal, ami nem fér bele, azt a köret mellé tesszük.
A húst és a burgonyát tepsibe tesszük, majd olajjal meglocsoljuk. Lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor megpuhult, további 20 percig ropogósra sütjük, de már fólia nélkül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »