Almával töltött dagadó vele sült burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db felszúrt dagadó
  • ízlés szerint fűszerek (só, bors, majoránna, rozmaring)
  • 4-5 db alma

Köret:

  • 1 kg burgonya
  • ízlés szerint só
  • olaj

Elkészítése:

A húst megmossuk, ha nincs felszúrva, akkor óvatosan egy mély zsebet vágunk bele. Kívül-belül megfűszerezzük.

Az almák magházát eltávolítjuk, majd negyedeljük. A burgonyát megtisztítjuk és szintén negyedeljük.

A hús belsejét megtöltjük az almákkal, ami nem fér bele, azt a köret mellé tesszük.

A húst és a burgonyát tepsibe tesszük, majd olajjal meglocsoljuk. Lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Amikor megpuhult, további 20 percig ropogósra sütjük, de már fólia nélkül.