Padlizsános húsgombócok paradicsomszószban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g darált sertés vagy marhahús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpozott tk fűszerpaprika
- 1 csapott tk só
- 1 púpozott mk bors
- 4 ek zsemlemorzsa
A paradicsomszószhoz:
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 üveg passzírozott paradicsom (passata 700 g)
- 1 púpozott mk oregánó
- 1 púpozott mk kakukkfű
- 1 csapott ek só
- 1 ek cukor
- 1 csokor bazsalikom
- 25 dkg tészta
Elkészítése:
A padlizsánokat egészben 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
3 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzákeverjük a sült padlizsán héjából kikapart húsát, amit egy késsel összevágva jól pépesítünk és lassú tűzön zsírjára sütjük.
A tésztát kifőzzük közben.
Amikor kihűlt a padlizsán, hozzáadjuk a darált húshoz, amit egy külön tálba tettük, majd a tojást és a fűszereket is hozzáadjuk és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Keverjük össze és tegyük hűtőbe.
A paradicsomszószhoz olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, fűszerezzük a szárított fűszerekkel, sóval, hozzáadjuk a cukrot.
A szószt felforraljuk, pár percig hagyjuk magasabb lángon, majd ha összeforrt hozzáadjuk a vágott bazsalikomleveleket. Én botmixerrel finomítom a hagyma miatt a mártást.
A darált húsos masszából diónyi méretű gombócokat formázunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt sütjük.
A megsült húsgombócokat óvatosan összekeverjük a paradicsomszósszal. Olasz paglia e fieno tésztán tálaljuk. Spagetti vagy penne is jó hozzá!
Tipp:
Imádjuk az olasz konyhát, nem akartalak titeket egy igazi autentikus, paradicsomos húsgombóc nélkül hagyni. Annyi csavart azért beletettem, hogy megbolondítottam sült padlizsánnal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »