Padlizsános húsgombócok paradicsomszószban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g darált sertés vagy marhahús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpozott tk fűszerpaprika
- 1 csapott tk só
- 1 púpozott mk bors
- 4 ek zsemlemorzsa
A paradicsomszószhoz:
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 üveg passzírozott paradicsom (passata 700 g)
- 1 púpozott mk oregánó
- 1 púpozott mk kakukkfű
- 1 csapott ek só
- 1 ek cukor
- 1 csokor bazsalikom
- 25 dkg tészta
Elkészítése:
A padlizsánokat egészben 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
3 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzákeverjük a sült padlizsán héjából kikapart húsát, amit egy késsel összevágva jól pépesítünk és lassú tűzön zsírjára sütjük.
A tésztát kifőzzük közben.
Amikor kihűlt a padlizsán, hozzáadjuk a darált húshoz, amit egy külön tálba tettük, majd a tojást és a fűszereket is hozzáadjuk és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Keverjük össze és tegyük hűtőbe.
A paradicsomszószhoz olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, fűszerezzük a szárított fűszerekkel, sóval, hozzáadjuk a cukrot.
A szószt felforraljuk, pár percig hagyjuk magasabb lángon, majd ha összeforrt hozzáadjuk a vágott bazsalikomleveleket. Én botmixerrel finomítom a hagyma miatt a mártást.
A darált húsos masszából diónyi méretű gombócokat formázunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt sütjük.
A megsült húsgombócokat óvatosan összekeverjük a paradicsomszósszal. Olasz paglia e fieno tésztán tálaljuk. Spagetti vagy penne is jó hozzá!
Tipp:
Imádjuk az olasz konyhát, nem akartalak titeket egy igazi autentikus, paradicsomos húsgombóc nélkül hagyni. Annyi csavart azért beletettem, hogy megbolondítottam sült padlizsánnal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »