Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lazaccal töltött burgonya recept

Lazaccal töltött burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 db kis méretű burgonya
    • kevés étolaj vagy olívaolaj
    • 10 dkg sajtkrém
    • 1 tk apróra vágott petrezselyem
    • só, bors ízlés szerint
    • 1-2 ek tejföl
    • 1 tk apróra vágott metélőhagyma
    • 10 dkg lazac (helyette sonka, bacon)

    Elkészítése:

    A krumplikat nem kell meghámozni, csak jó alaposan megmossuk. Én egy új dörzsis szivaccsal szoktam jó alaposan átdörzsölni.

    Félbevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a vágott felükkel lefele. Egy ecset segítségével átkenjük olajjal, majd tengeri sóval, borssal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45-60 perc alatt megsütjük.

    A sütési idő függ a burgonya fajtájától és méretüktől. Akkor van kész, mikor a villa könnyen belemegy.

    Teljesen kihűtjük, majd egy kiskanál segítségével kiszedjük a közepüket. Villával összetörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, petrezselymet, tejfölt, metélőhagymát és az apróra vágott lazacot.

    Jól összekeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges akkor sózzuk, borsozzuk. Aki szereti kaprot is használhat.

    Az elkészített masszát habzsákba töltjük és a krumplik mélyedéseibe töltjük. Ezt kiskanállal is csinálhatjuk.

    Egy kevés lazaccal vagy tejföllel díszítjük a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá