Lazaccal töltött burgonya recept
Hozzávalók:
- 6 db kis méretű burgonya
- kevés étolaj vagy olívaolaj
- 10 dkg sajtkrém
- 1 tk apróra vágott petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
- 1-2 ek tejföl
- 1 tk apróra vágott metélőhagyma
- 10 dkg lazac (helyette sonka, bacon)
Elkészítése:
A krumplikat nem kell meghámozni, csak jó alaposan megmossuk. Én egy új dörzsis szivaccsal szoktam jó alaposan átdörzsölni.
Félbevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a vágott felükkel lefele. Egy ecset segítségével átkenjük olajjal, majd tengeri sóval, borssal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45-60 perc alatt megsütjük.
A sütési idő függ a burgonya fajtájától és méretüktől. Akkor van kész, mikor a villa könnyen belemegy.
Teljesen kihűtjük, majd egy kiskanál segítségével kiszedjük a közepüket. Villával összetörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, petrezselymet, tejfölt, metélőhagymát és az apróra vágott lazacot.
Jól összekeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges akkor sózzuk, borsozzuk. Aki szereti kaprot is használhat.
Az elkészített masszát habzsákba töltjük és a krumplik mélyedéseibe töltjük. Ezt kiskanállal is csinálhatjuk.
Egy kevés lazaccal vagy tejföllel díszítjük a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









