Lazaccal töltött burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 db kis méretű burgonya
  • kevés étolaj vagy olívaolaj
  • 10 dkg sajtkrém
  • 1 tk apróra vágott petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 tk apróra vágott metélőhagyma
  • 10 dkg lazac (helyette sonka, bacon)

Elkészítése:

A krumplikat nem kell meghámozni, csak jó alaposan megmossuk. Én egy új dörzsis szivaccsal szoktam jó alaposan átdörzsölni.

Félbevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a vágott felükkel lefele. Egy ecset segítségével átkenjük olajjal, majd tengeri sóval, borssal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45-60 perc alatt megsütjük.

A sütési idő függ a burgonya fajtájától és méretüktől. Akkor van kész, mikor a villa könnyen belemegy.

Teljesen kihűtjük, majd egy kiskanál segítségével kiszedjük a közepüket. Villával összetörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, petrezselymet, tejfölt, metélőhagymát és az apróra vágott lazacot.

Jól összekeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges akkor sózzuk, borsozzuk. Aki szereti kaprot is használhat.

Az elkészített masszát habzsákba töltjük és a krumplik mélyedéseibe töltjük. Ezt kiskanállal is csinálhatjuk.

Egy kevés lazaccal vagy tejföllel díszítjük a tetejét.