Égetett tésztafánk mustáros krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg vaj
- 2 dl víz
- 10 dkg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 1 kk curry
Krémhez:
- 4 ek zabpehelyliszt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dkg vaj
- 2 kk szardella paszta
- 4 kk dijoni mustár
- 4 kk magvas dijoni mustár
- 1 kk szerecsendió
- só
- díszítéshez olívabogyó
Elkészítése:
A tésztához felforraljuk a vizet a vajjal és fűszerezzük. A tűzről levéve kis adagokban hozzáadjuk a lisztet állandóan keverve.
Néhány percre visszatesszük a tűzhelyre és addig kavargatjuk, amíg leválik a tészta az edény falától és kihűtjük.
Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól kidolgozzuk
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
Nyomózsákba tesszük a masszát és kis halmokat formálunk sütőpapírral bélelt tepsibe, hézagokat hagyva a fánkok között.
Sütőbe toljuk és 10 percig magas hőfokon sütjük, majd a következő 20 percig 180 fokra levesszük a hőfokot és készre sütjük.
Miután kihűlt félbe vágjuk és megtöltjük a krémmel.
A felolvadt vajon kevés ideig megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük és simára keverjük a mustárokkal és a szardella pasztával, majd felforraljuk.
Kihűtjük és megtöltjük a fánkokat a krémmel és olívabogyóval gazdagítjuk.
1-2 órát pihentetjük hideg helyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »