Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szirnyiki–orosz palacsinta (tejmentesen) recept

Szirnyiki–orosz palacsinta (tejmentesen)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg totu
    • 6 evőkanál eritrit vagy xilit
    • 1 vaniliarúd kikapart belseje vagy vaniliakivonat
    • fél citrom reszelt héja és leve
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 10 dkg finomliszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • csipet só
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A totut, az édesítőt, a vaníliát, a citrom levét és héját, valamint a tojások sárgáját késes betétű robotgépbe mérjük és egyneműsítjük.

    A lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzáforgatjuk a totus tojásos keverékhez. A tojásfehérjéket a csipet sóval habbá verjük, majd ezt is hozzáforgatjuk a totus lisztes keverékhez.

    Felmelegítünk egy serpenyőt és kevés olajat hevítünk benne, majd kis halmokat teszünk a serpenyőbe a tésztából és ellapítjuk. 1-2 perc alatt megsütjük az egyik felét, majd megfordítjuk és 1-2 perc alatt megsütjük a másik oldalát is.

    Friss gyümölccsel, lekvárral vagy önmagában is fogyaszthatjuk.

    Tipp:

    Tejmentes palacsinta különlegesség.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá