Szirnyiki–orosz palacsinta (tejmentesen)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg totu
  • 6 evőkanál eritrit vagy xilit
  • 1 vaniliarúd kikapart belseje vagy vaniliakivonat
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 4 tojás szétválasztva
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A totut, az édesítőt, a vaníliát, a citrom levét és héját, valamint a tojások sárgáját késes betétű robotgépbe mérjük és egyneműsítjük.

A lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzáforgatjuk a totus tojásos keverékhez. A tojásfehérjéket a csipet sóval habbá verjük, majd ezt is hozzáforgatjuk a totus lisztes keverékhez.

Felmelegítünk egy serpenyőt és kevés olajat hevítünk benne, majd kis halmokat teszünk a serpenyőbe a tésztából és ellapítjuk. 1-2 perc alatt megsütjük az egyik felét, majd megfordítjuk és 1-2 perc alatt megsütjük a másik oldalát is.

Friss gyümölccsel, lekvárral vagy önmagában is fogyaszthatjuk.

Tipp:

Tejmentes palacsinta különlegesség.