Sonkás-sajtos-kelleveles palacsintatekercsek rántva recept
Hozzávalók:
Palacsinta tésztájához:
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 púpos kk só
- 12 jó púpos ek liszt
- 4,8 dl tej
- 0,5 dl olaj
Töltelékhez:
- 5 nagy kelkáposzta levél
- 10 vékony szelet sonka
- 10 vékony szelet sajt
Panírozáshoz:
- 3 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A kelkáposzta leveleket kettévágjuk, a vastag erét kivágjuk és sós, gyöngyöző vízben pár percig főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A fenti hozzávalókból szokásos módon legalább 10 db sós palacsintát sütünk.
A palacsintákat még melegen megtöltjük úgy, hogy egy palacsinta közepére fektetünk egy kellevelet, rá egy sonkát, arra egy szelet sajtot. A két szélét középre hajtjuk, majd alulról feltekerjük.
A szélét egy fogpiszkával megtűzzük.
A tekercseket először lisztben, majd tojásban, végül zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlőn hagyjuk az olajat lecsepegni.
Melegen, azonnal rizs körettel és tartármártással kínáljuk.
Tipp:
Ritkán készítek töltött, rántott palacsintát, de akkor mindig nagy sikert arat a család körében. Frissen a legfinomabb, amikor még folyik a sajt a belsejében. Ebből nekem most 10 db közepes palacsinta lett, ez természetesen a serpenyő méretétől függ.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










