Sonkás-sajtos-kelleveles palacsintatekercsek rántva recept

Hozzávalók:
Palacsinta tésztájához:
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos kk só
- 12 jó púpos ek liszt
- 4,8 dl tej
- 0,5 dl olaj
Töltelékhez:
- 5 nagy kelkáposzta levél
- 10 vékony szelet sonka
- 10 vékony szelet sajt
Panírozáshoz:
- 3 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A kelkáposzta leveleket kettévágjuk, a vastag erét kivágjuk és sós, gyöngyöző vízben pár percig főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A fenti hozzávalókból szokásos módon legalább 10 db sós palacsintát sütünk.
A palacsintákat még melegen megtöltjük úgy, hogy egy palacsinta közepére fektetünk egy kellevelet, rá egy sonkát, arra egy szelet sajtot. A két szélét középre hajtjuk, majd alulról feltekerjük.
A szélét egy fogpiszkával megtűzzük.
A tekercseket először lisztben, majd tojásban, végül zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlőn hagyjuk az olajat lecsepegni.
Melegen, azonnal rizs körettel és tartármártással kínáljuk.
Tipp:
Ritkán készítek töltött, rántott palacsintát, de akkor mindig nagy sikert arat a család körében. Frissen a legfinomabb, amikor még folyik a sajt a belsejében. Ebből nekem most 10 db közepes palacsinta lett, ez természetesen a serpenyő méretétől függ.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »