Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos palacsinta rántva gombamártással recept

Húsos palacsinta rántva gombamártással
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A palacsintához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 csipet só
    • 1 csipet őrölt fekete bors
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz

    A töltelékhez:

    • 40 dkg darált sertés vagy pulyka hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • őrölt fekete bors
    • 1 tk pirospaprika
    • étolaj
    • 3 ek tejföl

    A mártáshoz:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 40 dkg gomba
    • őrölt bors
    • 1 kis pohár tejföl
    • 2 ek finomliszt
    • 1 tk pirospaprika

    A panírozáshoz:

    • finomliszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:
    Megsütjük a palacsintákat. A vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát szeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A töltelékhez: Az olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Megszórjuk a paprikával és fél deci vizet ráöntve 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejfölt. Hagyjuk hűlni. A mártáshoz: Kiolvasztjuk a szalonnát, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba levet engedett, rászórjuk a paprikát. 10-15 percig pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Ha felforrt levesszük. A palacsinták közepére teszünk a töltelékből, majd a négy szélét behajtjuk, bepanírozzuk és kisütjük. A palacsintákat a mártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá