Húsos palacsinta rántva gombamártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
A töltelékhez:
- 40 dkg darált sertés vagy pulyka hús
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- 1 tk pirospaprika
- étolaj
- 3 ek tejföl
A mártáshoz:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg gomba
- só
- őrölt bors
- 1 kis pohár tejföl
- 2 ek finomliszt
- 1 tk pirospaprika
A panírozáshoz:
- finomliszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
Megsütjük a palacsintákat. A vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát szeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A töltelékhez: Az olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Megszórjuk a paprikával és fél deci vizet ráöntve 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejfölt. Hagyjuk hűlni. A mártáshoz: Kiolvasztjuk a szalonnát, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba levet engedett, rászórjuk a paprikát. 10-15 percig pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Ha felforrt levesszük. A palacsinták közepére teszünk a töltelékből, majd a négy szélét behajtjuk, bepanírozzuk és kisütjük. A palacsintákat a mártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!