Húsos palacsinta rántva gombamártással

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Húsos palacsinta rántva gombamártással

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált sertés vagy pulyka hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk pirospaprika
  • étolaj
  • 3 ek tejföl

A mártáshoz:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg gomba
  • őrölt bors
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 ek finomliszt
  • 1 tk pirospaprika

A panírozáshoz:

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:
Megsütjük a palacsintákat. A vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát szeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A töltelékhez: Az olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Megszórjuk a paprikával és fél deci vizet ráöntve 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejfölt. Hagyjuk hűlni. A mártáshoz: Kiolvasztjuk a szalonnát, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba levet engedett, rászórjuk a paprikát. 10-15 percig pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Ha felforrt levesszük. A palacsinták közepére teszünk a töltelékből, majd a négy szélét behajtjuk, bepanírozzuk és kisütjük. A palacsintákat a mártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!