Hortobágyi palacsintatorta recept

Hozzávalók:
Palacsintához:
- fél liter szódavíz
- csipet só
- 5 dkg vaj
- 12,5 dkg (rizs)liszt
- (2 dkg gluténpótló)
- 2,5 dkg
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSpótló vagy 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 400 g csirkemell filé
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 g füstölt szalonna
- 1 kk Erős Pista
- só
- 3 dl tejföl
A tálaláshoz:
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kézi habverővel, csomómentes tésztát keverünk. A palacsinta sütőt előmelegítjük és kevés kókuszzsírral kikenjük, elég csak az első palacsinta előtt zsírozni a serpenyőt.
A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát. Nem érdemes pirosra sütni a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak.
Egyesével kisütjük a palcsintákat.
A húst leöblítjük, felkockázzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc), azaz pörköltet készítünk.
Kiszedjük a húst a levéből, késes aprítóban pépesre daráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
Megkenjük vele a palacsintákat és tortaszerűen összerakjuk, a tetejére tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A sütőből kivéve érdemes 10 percet pihentetni, ezt követően szépen szeletelhető. 6 “rendes”, nagy szelet lett belőle!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »