Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gundel palacsinta recept

Gundel palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
9 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A palacsintához:

    • 35 dkg liszt
    • 8 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • fél ek só

    Mártáshoz:

    • 10 dkg csokoládé
    • 3 dkg kakaópor
    • 3 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg cukor
    • rum ízlés szerint

    Töltelékhez:

    • 20 dkg darált dió
    • 2 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • fél citrom reszelt héja
    • rum ízlés szerint
    • 2 dkg mazsola
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Fél órát pihentetjük, majd ha még szükséges, tejjel vagy szódával hígítjuk. Kisütjük a palacsintákat.

    A diótöltelékhez a cukrot felforraljuk a tejjel, majd hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a diót és a vaníliás cukrot. A diótölteléket levesszük a tűzről, és fedővel lefedjük. A rumot a tálalás előtt keverjük a töltelékhez.

    A csokoládémártáshoz 2 dl tejet felforralunk a csokoládéval. Fémtálban jól összekeverjük a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, az átszitált kakaóport, a lisztet és az 1 dl hideg tejet. A felforralt tejet habverővel állandóan keverve vékony sugárban hozzáadjuk a tálban levő anyagokhoz, majd vízfürdőre helyezve forráspontig kevergetjük. A rumot szintén tálalás előtt adjuk hozzá.

    A palacsintákat megtöltjük a diótöltelékkel, leöntjük a csokoládémártással, végül porcukorral megszórjuk.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá