Hozzávalók:
A palacsintához:
Mártáshoz:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Fél órát pihentetjük, majd ha még szükséges, tejjel vagy szódával hígítjuk. Kisütjük a palacsintákat.
A diótöltelékhez a cukrot felforraljuk a tejjel, majd hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a diót és a vaníliás cukrot. A diótölteléket levesszük a tűzről, és fedővel lefedjük. A rumot a tálalás előtt keverjük a töltelékhez.
A csokoládémártáshoz 2 dl tejet felforralunk a csokoládéval. Fémtálban jól összekeverjük a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, az átszitált kakaóport, a lisztet és az 1 dl hideg tejet. A felforralt tejet habverővel állandóan keverve vékony sugárban hozzáadjuk a tálban levő anyagokhoz, majd vízfürdőre helyezve forráspontig kevergetjük. A rumot szintén tálalás előtt adjuk hozzá.
A palacsintákat megtöltjük a diótöltelékkel, leöntjük a csokoládémártással, végül porcukorral megszórjuk.