Gundel palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
9 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 35 dkg liszt
  • 8 dl tej
  • 1 tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél ek só

Mártáshoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 3 dkg kakaópor
  • 3 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • rum ízlés szerint

Töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • rum ízlés szerint
  • 2 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Fél órát pihentetjük, majd ha még szükséges, tejjel vagy szódával hígítjuk. Kisütjük a palacsintákat.

A diótöltelékhez a cukrot felforraljuk a tejjel, majd hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a diót és a vaníliás cukrot. A diótölteléket levesszük a tűzről, és fedővel lefedjük. A rumot a tálalás előtt keverjük a töltelékhez.

A csokoládémártáshoz 2 dl tejet felforralunk a csokoládéval. Fémtálban jól összekeverjük a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, az átszitált kakaóport, a lisztet és az 1 dl hideg tejet. A felforralt tejet habverővel állandóan keverve vékony sugárban hozzáadjuk a tálban levő anyagokhoz, majd vízfürdőre helyezve forráspontig kevergetjük. A rumot szintén tálalás előtt adjuk hozzá.

A palacsintákat megtöltjük a diótöltelékkel, leöntjük a csokoládémártással, végül porcukorral megszórjuk.

Tipp: