Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő palacsinta meggymártással recept

Feketeerdő palacsinta meggymártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A palacsintához:

    • 400 g finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • csipet só
    • 2 evőkanál holland kakaópor
    • 6 evőkanál étolaj
    • 400 ml tej
    • 400 ml szódavíz

    Töltelék:

    • 2 dl habtejszín
    • 1 üveg magozott meggybefőtt

    Mártás:

    • 1 kg magozott, fagyasztott meggy
    • 2-3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1 evőkanál vanília ízű pudingpor
    • 1 teáskanál fahéj
    • csipet szerecsendió
    • 1 dl tejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat kissé felkeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral összeszitált lisztet. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, olajat, majd felengedjük szódával és belekeverjük a sót is.

    Előre felhevített, forró palacsintasütőben a kakaós tésztából vékony palacsintákat sütünk.

    A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük alaposan lecsepegtetett a meggyel.

    Minden palacsintát megtöltünk ezzel a krémmel, majd a két szélét kissé behajtjuk és feltekerjük.

    A mártáshoz a meggyet annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Hozzáadjuk a cukrokat, fahéjat és a szerecsendiót. Aki szeretne, szegfűszeget is tehet hozzá, majd felforraljuk.

    A tejszínben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd kevés főzőlével felengedjük és csomómentsre keverjük az egészet. Lassan a meggyhez adjuk és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha nem elég sűrű, akkor liszttel süríthetünk rajta.

    A palacsintákat a forró mártással tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá