Feketeerdő palacsinta meggymártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A palacsintához:

  • 400 g finomliszt
  • 2 tojás (közepes)
  • csipet só
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 6 evőkanál étolaj
  • 400 ml tej
  • 400 ml szódavíz

Töltelék:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

Mártás:

  • 1 kg magozott, fagyasztott meggy
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál vanília ízű pudingpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • csipet szerecsendió
  • 1 dl tejszín

Elkészítése:

A tojásokat kissé felkeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral összeszitált lisztet. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, olajat, majd felengedjük szódával és belekeverjük a sót is.

Előre felhevített, forró palacsintasütőben a kakaós tésztából vékony palacsintákat sütünk.

A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük alaposan lecsepegtetett a meggyel.

Minden palacsintát megtöltünk ezzel a krémmel, majd a két szélét kissé behajtjuk és feltekerjük.

A mártáshoz a meggyet annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Hozzáadjuk a cukrokat, fahéjat és a szerecsendiót. Aki szeretne, szegfűszeget is tehet hozzá, majd felforraljuk.

A tejszínben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd kevés főzőlével felengedjük és csomómentsre keverjük az egészet. Lassan a meggyhez adjuk és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha nem elég sűrű, akkor liszttel süríthetünk rajta.

A palacsintákat a forró mártással tálaljuk.