Fahéjas babacsinta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 mk fahéj
- 1 dl tej
- 1 dl víz
- csipet szódabikarbóna
- fél csomag vaníliáscukor (esetleg egy kiskanál cukor, de én csak vaníliásat szoktam tenni bele)
- liszt (annyi, amennyit felvesz, hogy jó sűrű, az átlagostól sűrűbb palacsintatésztát kapjunk)
- 2 evőkanál 7 gabonás pép (elhagyható, de plusz ízt ad neki, az én kislányom nagyon szereti vele)
Elkészítése:
Az összes alapanyagot összekeverjük egy tálban. A lisztet kanalanként adagoljuk hozzá, hogy a végén az átlagostól sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
Én teflon serpenyőben szoktam sütni és akkor olaj sem kell hozzá. Miután mozgatásra elválik a palacsinta a serpenyőtől, meg lehet fordítani és szép világosbarnára sütjük a másik oldalát is.
Kiváló magában vagy akár lekvárral megkenve is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.