Fahéjas babacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 2 mk fahéj
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • csipet szódabikarbóna
  • fél csomag vaníliáscukor (esetleg egy kiskanál cukor, de én csak vaníliásat szoktam tenni bele)
  • liszt (annyi, amennyit felvesz, hogy jó sűrű, az átlagostól sűrűbb palacsintatésztát kapjunk)
  • 2 evőkanál 7 gabonás pép (elhagyható, de plusz ízt ad neki, az én kislányom nagyon szereti vele)

Elkészítése:

Az összes alapanyagot összekeverjük egy tálban. A lisztet kanalanként adagoljuk hozzá, hogy a végén az átlagostól sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

Én teflon serpenyőben szoktam sütni és akkor olaj sem kell hozzá. Miután mozgatásra elválik a palacsinta a serpenyőtől, meg lehet fordítani és szép világosbarnára sütjük a másik oldalát is.

Kiváló magában vagy akár lekvárral megkenve is.