Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-fahéjas bécsi palacsinta recept

Almás-fahéjas bécsi palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Palacsintatésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 25 g friss élesztő (vagy 7 g por)
    • 2 ek cukor
    • 2 csipet só
    • fél liter tej
    • 2,5 dl habtejszín
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (ami a túrós töltelékből kimarad)
    • olaj a sütéshez

    Mártáshoz:

    • 5 dkg vaj
    • fél liter habtejszín
    • 5 dkg finomliszt
    • 2 cs csomag vaníliás cukor
    • 2 ek cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tejföl

    Túrós töltelékhez:

    • fél kg krémtúró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja vagy aroma
    • 1 narancs reszelt héja
    • 20 dkg tejföl
    • 2 ek búzadara
    • rumba áztatott mazsola és/vagy vörös áfonya

    Almás töltelékhez:

    • 1 narancs leve
    • 1 citrom leve
    • 60 dkg reszelt alma
    • 3 dkg cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • csipet őrölt szerecsendió
    • csipet őrölt szegfűszeg

    Tepsi kikenéséhez:

    • vaj
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Az előkészületeket a tészta elkészítésével kezdjük: a szitált lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 ek cukrot, sót, tejet és a habtejszínt. Ezt követően jól összedolgozzuk és lefedve félretesszük, hogy picit megkeljen.

    Míg a tészta pihen elkészítjük a mártást: egy edényben a vajat felmelegítjük, közben egy másik edényben felmelegítjük a tejszínt is. A vajhoz hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük, majd belekeverjük a vaníliás cukrot, az 1 ek cukrot majd felöntjük a felforralt tejszínnel és csomómentesre keverjük. Ezeket tejföl sűrűségűre felfőzzük és hűlni hagyjuk.

    3. A túrós töltelékkel folytatjuk: a túróhoz hozzáadjuk a tojások sárgáit, a cukrot, vaníliás cukrot, citrom és narancs héját, tejfölt, búzadarát és ezeket is összedolgozzuk.

    Az almás tölteléket is elkészítjük: A reszelt almához hozzáadjuk a narancs és citrom levét, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket majd addig főzzük, míg elpárolog a leve.

    Folytatjuk a palacsintatészta elkészítését úgy, hogy hozzáadjuk a tojások sárgáját, az 1 ek. cukorral kemény habbá vert tojásfehérjéket és óvatosan összekeverjük.

    Ebből az adagból 12 palacsintát kell kapjunk. A tésztát magas hőfokon viszonylag rövid ideig kell sütni.

    Míg a palacsinták hűlnek, befejezzük a mártást is: a kihűlt alapunkhoz keverjük a tojássárgáját, a tejfölt és az 1 ek. cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.

    Ezt a vastagon kivajazott és zsemlemorzsával szórt 24*36 cm tepsibe öntjük, ebben fognak megmártózni a palacsintáink.

    A kisütött palacsintákat túrós töltelékkel megkenjük, majd egy kis csíkban ráhalmozzuk az almás tölteléket és megszórjuk mazsolával, ezt követően szorosan feltekerjük 3 felé vágjuk.

    A palacsinta darabokat állítva, szorosan egymás mellé helyezzük a mártásban úgy, hogy a tekercsek közé is jusson egy kis mártás.

    180 fokon, előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Ha kihűlt, akkor porcukorral díszítsük és tálalhatjuk.

    Tipp:

    A palacsinta túrós töltelékében a mazsola természetesen kihagyható.
    A kiadagoláshoz 150-180 ml-es merőkanalat használjunk, így kb. 12 db palacsintát kapunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá